السبت، 18 أكتوبر، 2014

NATURALNY OLEJEK ARGANOWY KOSMETYCZNY, BIOLOGICZNY

Moroocan Oil to oryginalny wprost z Maroka "Olejek z Drzewa Arganowego".
OLEJEK ARGANOWY, to światowy Hit.
W Usa bije rekordy popularności, używają go: gwiazdy kina i tv. Daje fenomenalny efekt w stosowaniu na skórę i na włosy. Odkryj niesamowite wręcz magiczne efekty Olejku Arganowego na Twoje skórze i Twoich włosach. Olejek dzięki swoim składnikom jest niezastąpiony w nawilżaniu skóry!
Od wielu wieków kobiety z Maroka skutecznie walczyły ze skutkami starzenia się skóry i włosów potęgującym gorącym klimatem, używając specjalnego olejku z drzewa arganowego. Drzewa te rosną na pustyni w południowo-zachodniej części Maroka w bardzo wymagających i surowych warunkach.
Olejek Arganowy stosowany jest bardzo efektywnie przez mężczyzn, kobiety i dzieci - wspaniale poprawia wygląd i jakość włosów. Olejek sam wchłania się w skórę i we włosy  tworząc naturalną barierę ochronną dla szkodliwego wpływu czynników zewnętrznych. Najważniejsze jest również to, że działa od pierwszej aplikacji. Oferowany zimnotłoczony, nierafinowany olej arganowy ze świeżych orzechów, jest nazywany "płynnym złotem" i zaliczany do jednych z najdroższych olejów na świecie, głównie ze względu na jego ograniczoną dostępność (wyłącznie tereny Maroko) oraz pracochłonny czas pozyskiwania (ręcznie). Obecnie coraz częściej olej wytwarzany jest w labolatoriach i poddawany filtrowaniu. Olejki te różnią się w niewielkim stopniu kolorem i zapachem.
Do celów spożywczych stosuje się olej z prażonych orzechów arganowych, który posiada niższe wartości pielęgnacyjne i nie jest polecany jako składnik kosmetyków. Naturalny olej arganowy otrzymywany jest wyłącznie z nieobrabianych chemicznie, świeżych orzechów arganowych. Drzewo arganowe rośnie w ekologicznie czystym środowisku, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO.
Próby sadzenia drzew arganowych w innych krajach nie powiodły się. Drzewo arganowe - to krzewiaste, cierniste, wiecznie zielone drzewo, które można spotkać tylko w południowym Maroko, w regionie rozciągającym się od Essaouira na północy kraju aż po Sacharę na południu. Powierzchnię lasów arganowych szacuje się na 800.000 ha, a ich liczbę na ponad 2 mln. Drzewa arganowe lubią suche gleby, rosną w temperaturze od 3 do 50 C na wysokościach do 1500m. Potężne korzenie sięgają do 30 metrów w głąb, co pozwala im czerpać wodę na wysuszonych terenach. Drzewo arganowe żyje od 125 do 500 lat. Pierwsze owoce wydaje w wieku 40 - 60 lat. Są one większe od oliwki, z zewnątrz pokryte grubą, gorzką skórką, która otacza słodko pachnący ale nieprzyjemny w smaku miąższ. W środku owocu znajduje się twardy orzech, z którego wytłacza się cenny olej arganowy. 100% bio-czysty olej arganowy natura prosto z Maroka już w sklepie Tajemnice Maroka.
Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków, znany jest także jako eleksir młodości: zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla cery dojrzałej, dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed wolnymi rodnikami, wzmacnia włosy i paznokcie, ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę, chroni przed działaniem szkodliwych dla cery czynników zewnętrznych jak: klimatyzacja w domu, w samochodzie, słońce, wiatr, zimno, stres... Pomaga zredukować zmarszczki przez odbudowę warstwy hydrolipidowej, przez co udaje się zachować młodzieńczy wygląd skóry, ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę. Olej arganowy tajemnica Berberów ma również szerokie zastosowania w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych oraz w działaniach terapeutycznych, wspomaga kruche, rozdwajające się paznokcie, nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża suchę skórę głowy, doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie, pomaga w leczeniu reumatyzmu, przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń, skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą.
Olej arganowy to Maroka tajemnica, któty jest sam w sobie tajemnicą ze względu na swoje naturalne piękno. Stosowanie go nie powoduje skutków ubocznych. Nie znajdziesz na świecie drugiego takiego naturalnego cudu z koncentratem natury słońca i energii. Prezentujemy Państwu 100% naturalny olejek arganowy w najczystszej postaci. Dziś sklep Tajemnice Maroka oddaje w Państwa ręce tajemnice urody berberskich kobiet od wieków - olej arganowy, któy gwarantujemy jako w 100% naturalny.
Zastosowanie olejku arganowego:
WŁOSY: Umyj włosy, lekko osusz ręcznikiem, następnie niewielką ilością olejku posmaruj skórę głowy i rozprowadź na całej długośći włosów. Delikatnymi kolistymi ruchami opuszków palców wykonaj masaż skóry głowy. Dla wzmocnienia efektu załóż czepek foliowy lub owiń głowę ręcznikiem. Minimalny czas trzymania kompresu to 1 godzina, najlepsze rezultaty daje trzymanie całą noc. Po tym czasie umyj włosy szamponem, który zwykle stosujesz, a w końcówki wetrzyj minimalną ilość olejku.
Częstość stosowania zależy od indywiduanych potrzeb włosów. W efekcie włosy są bardziej nawilżone, błyszczące i wzmocnione, a końcówki nie rozdwajają się.
SKÓRA: Zazwyczaj stosowanie nie różni się od stosowania kremów i balsamów do ciała. Olejek traktuje się jako skoncentrowane serum, na noc w większej ilości bez dodatkowych kosmetyków, na dzień w niewielkiej ilości przed położeniem kremu. Ze względu na niewielką zawartość tłuszczy szybko się wchłania nie powodując zabrudzeń odzieży. Można używać olejku arganowego do całego ciała w czystej postaci lub mieszając z naszym ulubionym balsamem. Najlepiej stosować go po kąpieli na lekko wilgotne ciało. Masaż ciała olejkiem przynosi ukojenie spiętym mięśniom, rozluźnia je a skórę napina. Jest świetnym antidotum na spękane i suche usta, wystarczy je tylko posmarować.
PAZNOKCIE: Niewielką ilość olejku najlepiej podgrzanego wmasować w rozdwojone paznokcie. Stosowany na dłonie pozwala utrzymać na długo skórę rąk nawilżoną i pozbawioną przebarwień. Nasze certfikaty: ECO CERT, USDA ORGANIC, AGRICULTURE DE MAROC.http://tajemnicemaroka.pl/olej-arganowy-bio-100/3-naturalny-olejek-arganowy-kosmetyczny-biologiczny.html

NATURALNY OLEJEK Z NASION OPUNCJI FIGOWEJ

 Naturalny olej z pestek opuncji figowej <Figa berberyjska > jest obecnie najbardziej poszukiwanym olejkiem na świecie ze względu na silne działanie przeciwzmarszczkowe, zwiększające nawilżenie i odporność skóry oraz antyoksydacyjne, zapobiegające fotostarzeniu się skóry.
Ten bezzapachowy, o złotej barwie olejek osiąga na rynku najwyższą lokatę i cenę spośród wszystkich olejków. Opuncja figowa to roślina z rodziny kaktusowatych, osiągająca do 5 m wysokości, występująca w gorących krajach Ameryki Łacińskiej oraz w tropikalnych regionach Afryki, głównie w Maroku. W przeszłości stosowany jako lekarstwo oraz pokarm. Ze względu na czasochłonny proces pozyskiwania go przez marokańskie kobiety jest obecnie najdroższym olejem roślinnym na rynku.
Drobne pestki owoców opuncji zawierają tylko 5% składników tłuszczowych (słonecznika 10 razy więcej). Aby otrzymać 1 litr oleju z pestek opuncji figowej potrzeba zużyć 1 milion pestek, żmudnie wydobywanych z 470 kg świezych owoców opuncji figowej. Oprócz zawartości kwasu linolowego olej jest bogatym źródłem witaminy E, w postaci kompleksu tokofenoli. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące przed działaniem wolnych rodników, powodujących przedwczesne niszczenie i starzenie się komórek skóry.
Witamina E w naturalnej postaci aplikowana zewnętrznie wnika głęboko w skórę, zapobiega fotostarzeniu, czyli przedwczesnemu starzeniu się skóry powodowanemu niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi, działa regenerująco, nawilżająco, przeciwzapalnie oraz sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Stosowany na skórę wspomaga odnowę, przeciwdziała promieniowaniu UV oraz podwyższa wartość faktora SPF. Gamma tokofenol zapobiega także tworzeniu się przebarwień.
Właściwości olejku z pestek z opuncji figowej:
  • polecany do każdego rodzaju skóry,
  • odpowiedni w pielęgnacji delikatnej skóry oczu, poprawia mikrocyrkulację krwi,
  • łagodzi procesy zapalne i podrażnienia, stymuluje regenerację skóry,
  • zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne, która spada wraz z wiekiem,
  • wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka, uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze,
  • działa antyoksydacyjnie, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną,
  • przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry,
  • wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry przesuszonej i odwodnionej,
  • posiada naturalny, delikatny zapach,
  • olej z pestek opuncji figowej z ekologicznych owoców opuncji z terenów Maroka,
  • ekskluzywny i luksusowy olej roślinny o gwarantowanej wysokiej jakości,
  • polecany do pielęgnacji cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji,
  • skóry zniszczonej np. działaniem słońca, łatwo ulegającej podrażnieniu, ze zmarszczkami, o obniżonej elastycznosci, do delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi, dłoni, czyli miejsc gdzie objawy starzenia  pojawiają się najwcześniej,
  • tłoczony na zimno
Naturalny olejek z pestek opuncji figowej to jedna z tajemnic pięknego wyglądu marokańskich kobiet.                                    
Sposób użycia: Należy stosować na czystą skórę, po prysznicu lub na noc, aby ułatwić wchłanianie olejku podczas snu. Masować wysuszone części ciała.
Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Skład INCI:Kaktus Figa Barbarie (Opuntia Indica) 100% Bio naturalny.

NATURALNY OLEJEK Z CZARNUSZKI

Olej z czarnuszki jest skutecznym preparatem leczniczym, który wzmacnia odporność i wpływa korzystnie na kondycję organizmu. W świecie arabskim do dziś uważany jest za panaceum i posiada stałe miejsce w każdej domowej apteczce. Prorok Mohamed popularyzował tę roślinę twierdząc: "czarnuszka leczy wszystko oprócz śmierci".
Czarnuszka była stosowana już w starożytności, wg. niektórych źródeł Kleopatra używała oleju z czarnuszki aby mieć piękną, aksamitna skórę. W Egipcie wkładano butelkę oleju z czarnuszki do grobowców, ponieważ wierzono, że złagodzi on cierpienia w życiu po śmierci. Do dziś czarnuszkę nazywa sie złotem faraonów. W Polsce czarnuszka (czarny kminek) była przede wszystkim stosowana jako przyprawa. Czarny kminek powinno zbierać się jeszcze przed wschodem słońca, ponieważ niekorzystnie wpływa na niego mgła i rosa. Nasiona są dokładnie mielone a następnie tłoczone na zimno.
Czarny kmin jest przyprawą często stosowaną w kuchni indyjskiej, ma nazwę "kala jeera", "shahi jeera" lub "cesarski kmin" od cesarza mongolskiego. Olej z czarnuszki to preparat o działaniu pielęgnacyjnym, pozwalający zadbać o gładką i sprężystą skórę bez podrażnień, doskonale nawilża i regeneruje, sprawiając, że skóra odzyskuje swój naturalny blask. Produkt w pełni naturalny otrzymywany z tłoczenia ziaren kminu czarnego. Doskonały do każdego rodzaju skóry, także do skóry wrażliwej. Olej z czarnuszki polecany jest do codziennego stosowania zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn. 
Olej z czarnuszki posiada właściwości zdrowotne i lecznicze, w krajach arabskich stosowany w leczeniu wielu dolegliwości: zewnętrznie na skórę i doustnie pół godziny przed lub w trakcie posiłku.
Ma on dobroczynny wpływ na: bółe głowy, migreny, osłabienie, bezsenność, zmęczenie, pomocniczo w chorobach górnych dróg oddechowych, kaszel, grypa, nudności, wymioty, biegunka, rozpuszcza kamienie nerkowe, impotencja i oziębłość seksualna, wypadanie włosów, przeciwłupieżowy, trądzik młodzieńczy, odwodniona, mało odżywiona i pozbawiona blasku skóra, stymulacja pamięci, brak energii i witalności, bóle zębów, dziąseł i gardła, astma, bóle żołądka, niestrawność, wzdęcia i gazy, bóle pleców, pomaga w zaparciach reumatyzm, problemy ginekologiczne, przebarwienia skórne. Uwaga: chroni przed rakiem!!! Olej ten w krajach arabskich spożywają z miodem i sokiem pomarańczowym, jedną łyżeczkę olejku dolewają do herbaty, lub ciepłego mleka, wypijają przed jedzeniem. Olej można miksować z innymi olejkami np. arganowym, oliwkowym, aby pozbyć się ziołowego zapachu tego olejku.
Olej z czarnuszki zawiera przede wszystkim:
  • kwas  linolowy omega 6 55%, kwas olejowy 20%, kwas alfa-linolenowy omega 5
  • olejki eteryczne: monaterpenol, monotrepene, nigello, alfa-pinen, sesquiterpene, goryczka amara tonica, amara aromatica, amara acria, tymochinon, które poprawiają samopoczucie
  • witaminy: E, biotynę oraz beta karoten, saponinę-melantynę, która działa przeciwbólowo
  • aminokwasy endogenne i egzogenne (lizyna, metioniny, orginina), oddziałują szczególnie korzystnie na skórę, włosy i paznokcie
Wraz z olejkiem otrzymają Państwo oryginalną recepturę.http://tajemnicemaroka.pl/bio-produkty/198-bio-naturalny-olejek-z-czarnuszki-30-ml.html

MASECZKA NA BAZIE ZIELONEJ GLINKI, ARGANA, RUMIANEK, MIGDAŁY

Rewelacyjna maseczka na twarz jest połączeniem zielonej glinki z olejkiem argana, olejek rumiankowy i migdały. Zielona glinka marokańska znana jest z dużej zawartości różnych minerałów i pierwiastków: magnez, calcium, fosfor, sód, cynk, miedź, żelazo. Maseczka jest bardzo skuteczna i efektywna.

Działa na zasadzie peelingu: pomaga oczyścić skórę z martwego naskórka, z zaskórniaków i wyprysków. Pobudza krążenie, napina skórę, nawilża, przez co skóra odzyskuje młodzieńczą świeżość. Zielona glinka pasuje do każdego rodzaju skóry. Połączenie oejków arganowego, rumiankowego i migdał stanowi bazę dla różnego rodzaju maseczek stosowanych przy pielęgnacji twarzy. Formuła maseczki opracowana jest wg tradycyjnej receptury marokańskiej.
Stosowanie:
Konsystencja maseczki jest odpowiednia do użycia. Można rozrobić ją dodając wodę różaną. Stosować na twarz, szyję, dekolt lub na ciało. Czas trzymania na twarzy do ok. 1 godz. Przy rozprowadzaniu omijać miejsca delikatne: usta, okolice oczu. Zmyć najlepiej wodą różaną lub mineralną.
Maseczka jest 100% BIO NATURALNA.

w naszym sklepie Tajemnice Maroka

Pragniemy przywitać Państwa w naszym sklepie Tajemnice Maroka.
Chcemy poświęcić cały nasz czas, abyście byli zadowoleni z naszej współpracy i chętnie wracali po kolejne orientalne produkty. Posiadamy szeroki asortyment naturalnych kosmetyków, przypraw, rękodzieła, a w najbliższym czasie rozszerzymy o następne. Jest to dla nas nie tylko praca, to pasja, która wypełnia każdy dzień. Pewien etap naszego życia spędziliśmy w Maroku, stąd fascynacja światem orientu, berberską kulturą.
Podczas licznych podróży do krajów orientu poznaliśmy skuteczne sposoby pielęgnacji zdrowia i urody, które praktykowane są przez mieszkańców tych regionów od stuleci (olej z opuncji figowej, olej arganowy, olej z czarnuszki, zioła, naturalne receptury, tradycyjne metody, medycyna arabska, piękno na bazie natury).
Pomysł założenia orientalnego sklepu z produktami prosto z Maroka zrodził się w Polsce, gdzie obecnie mieszkamy. Jesteśmy na bieżąco z najwyższej jakości nowościami marokańskiego rynku, gdyż często tam jeździmy a towar sprowadzany jest bezpośrednio przez nas. Sami wybieramy dla Was najlepsze berberskie, marokańskie, arabskie kosmetyki, starając się poszerzać ofertę o to co najlepsze.
Celem, jaki sobie wyznaczyliśmy jest upowszechnienie wiedzy na temat naturalnych i orientalnych metod pielęgnacji urody, a także propagowanie zdrowego, ekologicznego stylu życia. Nasza filozofia - żyć ekologicznie, bez chemii, zgodnie z naturą.